Onlineutbildning! Säljande innanför lagen- vad får man påstå?

 

2020-09-17

10:30- 15:00

ONLINE

Lär dig allt om marknadsföring med hälsopåståenden

Kan vi förmedla studier på våra produkters effekter till fackmän inom sjukvården? Får vi skriva “för benhälsan” på etiketten till vårt nya kosttillskott? Kan vi ha en annons där en person säger sig inte längre ha magbesvär efter att ha ätit vår produkt? Varför inte? Hur kan man göra istället? 

Att sälja och marknadsföra innanför lagen. Det är temat när Ceduo återigen sammankallar till föreläsningen där vi diskuterar hur man, enligt lagstiftning och vägledande rättsfall, får och inte får marknadsföra livsmedel och hälsoprodukter.

Föreläsningen är uppdelad i två delar för att passa alla, oavsett olika erfarenheter och förkunskaper hos deltagarna.

Del I (10:30-12:00)

På förmiddagen kommer vi ge en introduktion av gällande regelverk och lagstiftning inom området bl.a. EU- förordning 1924/2006 samt EU 432/2012. Denna del är för er som har lite mindre förkunskaper på lagstiftningen.

Del II (13:30- 15:00)

På eftermiddagen kommer vi som en fördjupning hjälpa er alla att tolka och koppla reglerna mer till praktiken och vad det faktiskt innebär när man ska sätta ihop marknadsföringsmaterial för en produkt. Vi diskuterar även konkreta och aktuella exempel från branschen samt går igenom andra relevanta nyheter inom området.

Kom och inspireras!

Öppen utbildning ONLINE

Utbildningen vänder sig till dig som på något vis i ditt arbete kommer i kontakt med marknadsföring och märkning av livsmedel samt kosttillskott. Utbildningens första del består av en grundläggande genomgång av lagstiftningens krav så den passar såväl nybörjaren inom området som dig med mer erfarenhet. Den som redan har dessa förkunskaper kan välja att bara delta på utbildningens Del II.

Pris Del I + II: 3490 kr per person. 

Pris endast Del II: 1950 kr per person.

Early bird- pris: Gå 3 betala för 2 (gäller t.o.m. 15 aug)

Utbildningen sker online via Microsoft Teams.

Utbildare: Utbildningen leds av Camilla Carlsson som har många års erfarenheter från livsmedels- och hälsobranschen samt kunskaper om såväl marknadstrender som regulatoriska frågor kring märkning och marknadsföring.

Kontakta oss för anmälan eller mer information!

Vem bör gå?

Inköp, Försäljning, Marknad, Kvalitet, Redaktionsbyråer, PR- byråer, Konsulter etc.

Vill du veta mer?